Shiraz a la Down Under utan tvekan. Allt finns här; peppar, lite chark, plommon, viol och mustig syra. Gott helt enkelt!
- Sofia Ander, Vinguiden.se
- 29 januari, 2019
Sortiment Privatimport
Förslutning Skruvkork
Alkoholhalt 14,5 %
Röda viner
Vinet har genomgått malolaktisk jäsning på 3-4 åriga franska ekfat och sedan mognat på jästen i 17 månader innan buteljering.
Anthony's vingård i Ebenezer i norra Barossa, 296 m ö h med rödbrun lera, Shawn's vingård, precis nordost om Greenock i nordvästra Barossa, 330 m ö h med kalk och sandsten och Darren's vingård norr om Seppeltsfield i västra Barossa, 285 m ö h med lera och kalksten."
Efter skörden avstjälkas druvorna och krossas och får därefter jäsa vid en temperatur på 20-25°C i 6 dagar. Efter avslutad jäsning flyttas vinet över på 3-4 år gamla franska ekfat.
Djup granatröd färg, komplex doft med mörka körsbär, björnbär och kryddor. Smakrik och generöst vin med mycket mörka körsbär, kryddor och mjuk textur och silkiga tanniner.
"Druvorna kommer från 3 unika lägen i Barossa
Shiraz a la Down Under utan tvekan. Allt finns här; peppar, lite chark, plommon, viol och mustig syra. Gott helt enkelt!
Gillar du bussiga och maffiga Barossa-viner så köp Mother’s Milk Shiraz 2016 (99156), 159 kr. Klar och mycket tydlig aussie-shiraz med svarta vinbär, eukalyptus, mynta och lakrits i rolig och lättdrucken (som modersmjölk) men helt seriös stil. Lång och god med ganska snälla tanniner på slutet. Som klippt och skuren till lammstek på engelska med gelé och mintsås.